Radnik je svakog dana satima pješačio na posao, a onda su ostali radnici saznali pravu istinu o njemu

Radnik je svakog dana satima pješačio na posao, a onda su ostali radnici saznali pravu istinu o njemu
34K
Pronaći dobar posao nije jednostavan zadatak. Još teže je beskućnicima koji žive u teškim uvjetima. Jedan od njih je i Paulo Maurice Young iz SAD-a. Htio je konačno pronaći posao, no nije imao ni auto, a u džepu je doslovno imao 1 dolar.

Njegova situacija se ipak malo poboljšala nakon što je od tvrtke Pratt & Whitney dobio poziv za razgovor za posao. Budući da živi daleko od njih, Paulo je pješačio puna 3 sata kako bi na vrijeme stigao na razgovor, a isto toliko vremena mu je trebalo na povratku. Na svu sreću, razgovor je dobro prošao te su mu ponudili privremeni posao koji bi se kasnije pretvorio u stalni radni odnos u slučaju da kvalitetno obavi sve svoje radne zadatke.

Paulo je prihvatio izazov te je nastavio svakog dana pješačiti 6 sati. Kolege s posla su primijetili da se razlikuje od ostalih - na posao je uvijek dolazio u prljavoj odjeći, a primijetili su i da se ne tušira. Kad su ga prvi put pitali gdje živi, Paulo im iz ponosa nije htio reći da je beskućnik, no kasnije su istinu ipak saznali. Odlučili su mu pomoći i pronaći mu smještaj kako ne bi morao toliko pješačiti, a omogućili su mu i da redovno pere svoju odjeću.

Sve ovo je stvar prošlosti. Paulo danas ima stalno radno mjesto, kuću, auto... Njegov trud se isplatio, a otkrio je da mu je najveća motivacija bila njegova kćer kojoj je htio osigurati bolju budućnost.

Najnovije