Začudit ćete se kad vidite kako izgleda unutrašnjost japanskih vlakova, turisti s razlogom ostaju iznenađeni

Začudit ćete se kad vidite kako izgleda unutrašnjost japanskih vlakova, turisti s razlogom ostaju iznenađeni
32K
Sjećate li se još slika koje pokazuju zbog čega su Japanci nekoliko stoljeća ispred nas (link: http://www.index.hr/lajk/poster/203260/15-slika-koje-pokazuju-zbog-cega-su-japanci-bar-nekoliko-stoljeca-ispred-nas )? Ovaj put ćemo vam predstaviti kako izgledaju neki njihovi vlakovi, tj. njihova unutrašnjost.

Vlak s fotografija zove se Sunrise Express (slika 1), a služi uglavnom za noćna putovanja. Sastoji se od Sunrise Izumo i Sunrise Seto, dva vlaka koja putuju od Tokija do Okayame gdje se razdvajaju i putuju svaki u svom smjeru. Mnogi kažu da je putovanje ovim vlakom iskustvo koje turistima na odličan način prikazuje japanski način života.

Prvi razred (slika 2) izgleda kao udobna i uredna soba za jednu osobu. U njoj ćete naći krevet, stol, stolicu, umivaonik, ogledalo. Osim toga možete slušati radio, imate i svoje papuče, ogrtač i više-manje sve ono što biste dobili i u hotelu. Vrata se naravno mogu zaključati.

Drugi razred (slika 3) je predviđen za dvije osobe po kabini. To naravno ne znači da ćete dobiti puno lošiju uslugu od one u prvom razredu. Vrata i dalje možete zatvarati što stvara osjećaj udobnosti i sigurnosti. Dobro je rješenje za one koji putuju u paru ili u grupama.

Razred "Nobinobi" (slike 4, 5, 6) nešto je što vjerojatno nikad niste vidjeli. Riječ je o mjestima za spavanje na dva kata koja su djelomično odvojena malim zidićima. Imaju prozore koje i ovim putnicima omogućuju da razgledaju prirodu i gradove kroz koje prolaze.

Osim svih ovih razreda, tu su naravno i toaleti, tuševi, restoran, automati s napicima, kabine za pušenje. Zanimljiva je činjenica da svatko od putnika koji se žele otuširati imaju točno 6 minuta kako bi to obavili. Voda teče točno toliko, a sa strane imate i odbrojavanje koje vam prikazuje koliko još vremena imate. Zvuči malo, no Japancima je 6 minuta sasvim dovoljno.

Najnovije