"Ovo je moja poruka likovima koji me i dan danas vrijeđaju svinjskim roktanjem"

"Ovo je moja poruka likovima koji me i dan danas vrijeđaju svinjskim roktanjem"
8K
Kad je imala 16 godina, kod Eve se razvila anoreksija. Pala je i u depresiju, postala suicidalna te počela sama sebe ranjavati. Posljednjih godina bila je u nekoliko klinika predviđenih za ovakve pacijente. Danas ima 20 godina i odlučila je poslati poruku likovima koji joj se i dan danas rugaju, vrijeđaju je i rokću kada prolazi kraj njih.

"Želim se zahvaliti tinejdžerima koji su jučer mislili da je smiješno rugati mi se rokćući kad prolazim pokraj njih. Shvatila sam da još uvijek ima šupaka koji napadaju punije osobe i da još uvijek nisam tamo gdje želim biti.

U trenutku kad sam čula vaše roktanje, moje srce je počelo brže kucati. Morala sam glumiti da je sve ok i potruditi se da se ne rasplačem. Samouništavajuće misli preuzele su moj mozak i govorile me da ništa ne vrijedim. Međutim, neću više dopustiti da me činiti nesigurnom. Da, debela sam, no puno sam sretnija nego prošlih godina. Imala sam poremećaj prehrane i bila na rubu smrti, završila sam u bolnici. Nisam bila izgubila samo kilograme, nego i sebe, svoju životnu snagu.

Danas sam debela, imam tijelo prekriveno ožiljcima i dan danas ima manji poremećaj prehrane, kao i psihičke probleme, no bolje sam nego prije nekoliko godina. Idem u školu, imam posao i ponovno skupljam samopouzdanje. Još uvijek želim skinuti kilograme jer želim biti u formi. Međutim, ako gubljenje kilograma znači da ću time šteti svojoj psihi, onda ću odustati. Nije vrijedno toga. Konačno vidim svjetlo u tami i polako vraćam svoj život.

Još jednom, hvala na roktanju. Pokazali ste mi da još uvijek imam dug put pred sobom koji će mi pomoći da se osjećam ugodnije u vlastitoj koži, a isto tako sam shvatila da želim učiniti nešto za ovaj svijet. Želim rasprave o psihičkim bolestima prikazati kao nešto sasvim normalno i educirati ljude o bolestima koje nekad ni ne vidimo. Svojim uvredama ste mi zadali cilj."