12 zanimljivih činjenica o seriji "Teorija velikog praska" koje nisu znali ni najveći obožavatelji

12 zanimljivih činjenica o seriji "Teorija velikog praska" koje nisu znali ni najveći obožavatelji
141K
TV serija "Teorija velikog praska" je u svojih 11 godina emitiranja postala jedna od najpopularnijih na svijetu. Malo je onih čudaka u društvu koji nikad nisu čuli za Sheldona Coopera. Obožavatelji ove serije su imali priliku pogledati više od 250 epizoda, no postoje zanimljive činjenice koje možda nisu znali.
Kad je Penny u 100. epizodi s nazivom "Hipoteza rekombinacije" pristala izaći s Leonardom, nosila je istu majicu kao u 1. epizodi kad ga je tek upoznala. (Slika 1)

Jim Parsons (glumac u ulozi Sheldona Coopera) stvarno zna svirati teremin, Sheldonov omiljeni glazbeni instrument. Nema baš pretjerano puno ljudi koji to znaju, s obzirom da je riječ o kompliciranom instrumentu izumljenom 1919. godine.
Među fanovima serije postoji teorija o Sheldonovoj boji majica. Smatraju da boja predstavlja njegovo raspoloženje. Crvena boja primjerice znači da je ljut, ljubičasta da osjeća ljubav prema nečemu, a zelena mirnoću i samouvjerenost. Žuta je za strah, plava za sažaljenje, svijetloplava označava nadu, a narančasta požudu. (Slika 2)

Tekst Sheldonove popularne uspavanke "Soft Kitty" djelo je australske učiteljice Edith Newlin iz 30-ih godina prošlog stoljeća. Njene kćeri su tužile seriju zbog kršenja autorskih prava.

Leonardove naočale zapravo nemaju leće, smetale su tijekom snimanja zbog odbijanja svjetla reflektora.
Glumci u epizodama obično (pre)često mijenjaju modne dodatke poput torbica, no Penny je iste torbe nosila u više sezona. (Slika 3)

Likovi Sheldona i Leonarda su zapravo dobili ime po glumcu Sheldonu Leonardu.
U neprikazanoj prvoj (nultoj?) epizodi, likovi Howarda i Raja ne postoje, a u ulogama Penny i Leslie Winkle bile su druge glumice. Zapravo, Penny se tada još zvala Katie.

Sheldon u seriji nekad nosi majicu s motivom superjunaka Flasha, a Cisco Ramon iz serije "The Flash" nosi majicu koja se odnosi na Sheldonov citat iz serije "Teorija velikog praska". (Slika 4)
Rajov stan i stan Howarda i Bernadette nikad se ne pojavljuju u istoj epizodi jer je zapravo riječ o istom setu. Mijenjaju ga ovisno o potrebi. (Slika 5)

Sve epizode su nazvane po znanstvenim principima, teorijama, eksperimentima (osim prve epizode, ona se samo zove Pilot).

Tvorci i producenti su imali u planu da se serija zove "Penny, Lenny i Kenny" (Sheldon se trebao zvati Kenny).

Najnovije