10 psećih zapovijedi: evo što bi vam poručio vaš pas kada bi mogao govoriti

10 psećih zapovijedi: evo što bi vam poručio vaš pas kada bi mogao govoriti
Screenshot: YouTube

KADA bi psi mogli govoriti kao ljudi, rekli bi nam puno toga. Nekada bi nas upozorili da ne činimo stvari zbog kojih ćemo požaliti jer psi često osjete i znaju bolje nego ljudi. Nekada bi nam se smijali, nekada bi nas upozorili. No prije svega rekli bi nam stvari kojih moramo biti svjesni prije nego što ih udomimo. Donosimo vam deset psećih zapovijedi koje će vam pomoći da se prema svojim psima odnosite bolje i ljepše. 

10 psećih zapovijedi

1. Moj život vjerojatno traje između 10 i 15 godina. Svako odvajanje od tebe bit će mi bolno. Imaj to na umu prije nego što me nabaviš.

2. Daj mi vremena da shvatim što tražiš od mene.

3. Imaj povjerenja u mene, to mi je važno.

4. Nemoj se dugo ljutiti na mene i ne kažnjavaj me zatvaranjem. Ti imaš svoj posao, zabavu i prijatelje, ja imam samo tebe.

5. Pričaj mi. Ako i ne razumijem tvoje riječi, razumijem tvoj glas kada mi govoriš.

6. Imaj na umu da nikada neću zaboraviti kako se odnosiš prema meni.

7. Prije nego što me udariš, zapamti: Imam zube kojima bih ti lako mogao smrskati kosti ruke, ali sam izabrao da to ne učinim.

8. Prije nego što me izgrdiš jer ne surađujem ili sam lijen i tvrdoglav, zapitaj se muči li me nešto. Možda ne dobivam pravu hranu ili sam predugo bio na suncu ili starim pa mi je srce oslabjelo.

9. Brini se za mene kada ostarim. I tebi će se dogoditi isto.

10. Pođi sa mnom na teška putovanja. Nikada nemoj reći "ne mogu to gledati" ili "učinite to u mojoj odsutnosti". Sve lakše podnosim kad si ti uz mene.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara