Ideja koja joj je spasila život: Kornjača bez noge "rola" se na protezi od legića

Ideja koja joj je spasila život: Kornjača bez noge "rola" se na protezi od legića

Video: YouTube

SCHILDI je kornjača čija se priča pojavila u brojnim medijima koji pišu o životinjama i kućnim ljubimcima. Njezina je budućnost bila neizvjesna nakon što je ostala bez noge, a vlasnici su je napustili. Međutim, sudbina maloga gmaza naglo se okrenula kada je došao u ruke veterinara Panagiotisa Azmanisa u Badenu u Njemačkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


"Donji dio prednje noge je nedostajao, a gornji je bio u vrlo lošem stanju, vidjela se kost, a u odumrlo je meso bio crvljivo", ispričao je tamošnjim medijima.

Veterinari su odučili amputirati gornji dio noge, a zatim su došli na neobičnu ideju da kornjačinu nogu zamijene Lego-kockom i kotačem. Kockica i kotačić zalijepljeni su superljepilom. "Najprije smo stavili dvostruki kotač, ali Schildi je bilo teško skretati pa smo ga zamijenili jednostrukim, što se pokazalo mnogo boljim", dodao je.

Kornjača se s novom umjetnom nogom kreće nešto sporije, a u komentarima ispod snimke odmah su uslijedili prijedlozi kako dodatno poboljšati nogu kako bi kornjača imala bolju ravnotežu i lakše hodala.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara