Patak Federico s Vrbana: Upoznajte neobičnog kućnog ljubimca koji se obožava šetati i maziti

Patak Federico s Vrbana: Upoznajte neobičnog kućnog ljubimca koji se obožava šetati i maziti

Foto: Facebook

ŠTO se dogodi kad za kućnog ljubimca odabereš patku?

Upravo je odgovor na to pitanje zanimao i nas pa smo nekako došli do naše čitateljice Viktorije, koja točno zna odgovor na to pitanje. Naime, njezin kućni ljubimac doista je - patka. U kratkom intervjuu, simpatična Viktorija objasnila nam je kako je do svega došlo te koliko je teško živjeti s takvim neobičnim "ukućanom". Inače, njegovo ime je Federico i on ima godinu i pol dana.

1. Kako si uopće došla do njega?
 
Dobila sam ga od frendice kad je imao svega 10 dana s namjerom da ostane kod mene samo neko vrijeme pa da ga vratimo na farmu. No, zaljubila sam se u njega i odlučila da ostane, jer na farmi ne bi dugo preživio.
 
 
2. Koliko je patka zahtjevan kućni ljubimac?
 
Zahtjevan je utoliko što ne može kontrolirati probavu, a pelenu ne želi nositi pa ga se ne može pustiti da sam šeta po stanu bez nadzora, tako da ga pustim u šetnju po parketu i pločicama. Inače,  nije ni glasan niti radi nered. Tek tu i tamo ostavi koje pero po stanu.
 
3. Što jede?
 
Jede stočnu hranu za perad i povrće. Veliki je obožavatelj zelene salate i paradajza.
 
4. Spava li s tobom u krevetu?
 
Nažalost ne. Spava u svojoj nastambi, koju sam mu napravila sama, a tamo i boravi kad mene nema. Zahtjeva redovito čišćenje, što je posebni problem kad moram negdje otputovati, no tada odlaze na čuvanje kod mog brata.
 
 
5. Trebaju li mu šetnje po svježem zraku?
 
Šećem ga barem jednom dnevno, da bude malo na zraku i da se razmaše krilima. Problem je što jedino može hodati samo po travi, jer mu na betonu noge znaju krvariti, s obzirom da nema jastučiće kao psi i mačke. Od malena je sa mnom i jako je pitom te se obožava maziti. Svugdje me prati i ne mogu otići ni u drugu sobu, a da ne krene za mnom. Ne odaziva se na svoje ima, ali itekako reagira na moj glas.
 
6. Što je sa susretima s drugim životinjama? Je li Federico već upoznao koju?
 
Slaže se s nekim psima, ali uglavnom je samotnjak po tom pitanju, jer se boji. Ja sam mu najbolja prijateljica, a tu i tamo se znamo igrati i lopticom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara