Ako se spremate okupati psa, budite spremni na ovo

Ako se spremate okupati psa, budite spremni na ovo
123rf.com

Postoje psi koji se vole kupati, no više je onih koji se tome jako protive. Pogledajte na koje sve načine se ove njuške trude izbjeći kupanac. Imate li i vi takvih problema ili vaši ljubimci obožavaju kupanje? 

No postavlja se pitanje - koliko često trebate kupati svog psa? Načelno ne postoji nikakvo pravilo. Učestalost kupanja psa ovisi o više faktora - koliko je psu zaprljana dlaka ili pas ima neku kožnu bolest pa je kupanje dio propisane terapije.

Važno je četkati psa jer se time odstranjuje mrtva dlaka, a šape se mogu isprati i običnom vodom. Pretjeranim kupanjem zdravog psa možete izazvati dodatne probleme, od onih jednostavnijih da se pas odmah nakon kupanja ubaci u prvu lokvu ili blato ili kompliciranijih da dođe do upalnih promjena na koži.

Na koži psa se nalazi fiziološka mikroflora koja utječe na zdravlje i otpornost. Čestim pranjem taj sloj može se stanjiti ili nestati.

Pravo kupanje je preporučljivo 3-4 puta godišnje. Prije kupanja važno je dobro iščetkati psa jer se mokra dlaka lako zapetlja. Svakako provjerite temperaturu vode i nakon kupanja dobro osušite svog ljubimca. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara