Bernske planinske pse obožavaju zbog naravi, evo kako izgleda dan s jednim

Bernske planinske pse obožavaju zbog naravi, evo kako izgleda dan s jednim
Screenshot: YouTube

Bernski planinski pas dolazi iz švicarskih Alpa gdje je godina bio pas čuvar, vukao teretna kolica te čuvao stoku. Godine 1910. službeno je nazvan bernskim planinskim psom, a danas je najpoznatiji kao topao obiteljski pas. Bernski planinski pas je vrlo dobre naravi i odan vlasniku. Otvoren je i simpatičan, inteligentan i poslušan te ga je lako dresirati, zbog čega je dobar i za neiskusne vlasnike.

Stabilnog je temperamenta, a neki su pripadnici pomalo povučeni. Vrlo se dobro slaže s djecom, iako zbog svoje veličine može slučajno srušiti manje dijete pa vlasnik uvijek mora biti oprezan. Ponekad je pomalo nepovjerljiv prema nepoznatim osobama, ali nije agresivan. Dobro se slaže i s drugim životinjama, osobito s mačkama.

Potrebno mu je dosta fizičke aktivnosti pa se ne preporučuje osobama koje ne vole fizičke aktivnosti i duge šetnje. Jedina mu je mana kratak životni vijek, u prosjeku bernski planinski psi žive između osam i deset godina. No ako se izuzme životni vijek i boležljivost, ovo je savršen pas koji će vam biti najbolji i najodaniji prijatelj. U nastavku vam donosimo videu u kojem je prikazan jedan dan s bernskim planinskim psom. Sigurni smo da ćete uživati u njemu. 
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara