Što je ovo preslatko stvorenje - rakun ili pas? Ili nešto treće?

Što je ovo preslatko stvorenje - rakun ili pas? Ili nešto treće?

 Foto: www.123rf.com

ŠTO je ovo stvorenje: rakun ili pas? Ili nešto treće? Oko toga kojoj vrsti pripada ova životinja (nama sliči na lisicu) mišljenja su podijeljena, ali svi su složni - riječ je o trenutno najslađoj životinji na internetu.

Za "rakunopseću maniju" kriv je njezin japanski vlasnik koji je na Twitteru objavio nekoliko fotografija svog ljubimca. Javili su se i stručnjaci koji objašnjavaju o čemu je riječ.

Iako podsjeća na rakuna i njezin engleski naziv glasi "racoon dog" (pas rakun) s rakunima nema nikakve veze. Riječ je o divljoj zvijeri (Nyctereutes procyonoides) osim kao "racoon dog" poznatoj i pod nazivom tanuki. Pripada porodici "kanida" (Canidae) u koju spadaju domaći pas, lisica, vuk, kojot i šakal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Težina rakunopasa ( u Hrvatskoj se spominje naziv kunopas) kreće se od 4 do deset kilograma, a dugački su između 50 i 68 centimetara.

Hrane se ribama, žabama, gušterima, glodavcima, pticama, sjemenkama i voćem, a kao zemlje porijekla ove preslatke životinje navode se Kina, Vijetnam, Sjeverna Koreja i Japan.

U Europi te na području tadašnjeg SSSR-a pojavljuju se sredinom 20 - stoljeća gdje ih se počelo uzgajati zbog krzna. Iako ih se drži kao ljubimce stručnjaci to ne preporučuju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara