Kada bi ostavljeni psi mogli pričati, ovo bi nam ispričali

Kada bi ostavljeni psi mogli pričati, ovo bi nam ispričali
123rf.com

OVA priča je tužna, ali je, nažalost, istinita. Iz dana u dan ljudi napuštaju svoje ljubimce iz raznih razloga. Neki odlaze van, neki imaju financijskih problema, neki su dobili dijete, neki nemaju vremena, nekima partner ne voli pse.

Postoje tisuće razloga, a katkad neki nisu opravdani. Pas je biće koje smo mi odabrali. Možda smo se s odlukom bili zaletjeli, no smatramo da bismo svi trebali preuzeti odgovornost jer mi biramo njih, a ne oni nas.

U naše živote ulaze našim odabirom. Stoga moramo preuzeti odgovornost i brigu za njih dokle god su živi. Azili i udruge primaju svakodnevne pozive.

Azili imaju kapacitete koji su stalno premašeni, a većina udruga nema sklonište nego funkcionira na sistemu privremenih udomitelja. I što kada više ne možete imati psa? Vjerujemo da biste ga svi rado sretno udomili, no to baš i ne ide tako lako.

Potrudite se zadržati svog ljubimca bez obzira na sve prepreke na koje nailazite, on će vam biti zahvalan do kraja života. Volite i pazite svoje ljubimce onako kako to zaslužuju, ne ostavljajte ih!

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara