Kriva uvjerenja o životinjama iz azila zbog kojih mnogi izbjegavaju udomljavanje

Kriva uvjerenja o životinjama iz azila zbog kojih mnogi izbjegavaju udomljavanje
Foto: Unsplash

PRONALAŽENJE ljubimca slično je pronalaženju najboljeg prijatelja. Kada se ugledate, znate da ste pronašli osobu s kojom želite provesti mnogo vremena. Međutim, put do savršenog ljubimca za vas može biti izazovan. Mnogi znaju za skloništa za životinje, ali se ipak odlučuju za životinje iz uzgoja zbog nekoliko (često pogrešnih) vjerovanja:

1. Ne zna se prošlost ljubimca

Brojna skloništa imaju mnogo informacija o životinjama o kojima se brinu, poput dobi, tipa osobnosti, života u prošlosti i pasmine. Pokušajte se što više raspitati o životinji, pitajte je li već bila udomljena i kakvog je temperamenta.

2. Sve životinje u skloništima su stare

Mnoge životinje koje se nalaze u skloništima jesu starije, ali ondje možete pronaći i štence i mačiće. Ovdje vam ipak skrećemo pažnju na niz prednosti udomljavanja starijeg psa koji je već izdresiran, zna naredbe i kućni red te je mirnijeg karaktera.

3. Životinje iz skloništa ne znaju pružiti ljubav

Životinje su u skloništima zbog niza razloga, a najčešći je čovjek. Neke su bile zlostavljane ili zanemarivane, dok su druge ljudima jednostavno postale višak. To ne znači da ne znaju pružiti ljubav i postati odlično društvo onome tko im pruži dom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara