Kućni ljubimac ostao sam pa tijekom igre zapalio dnevnu sobu

Kućni ljubimac ostao sam pa tijekom igre zapalio dnevnu sobu
Screenshot/youtube.com/RTÉ News

ZAPOSLENI vlasnici kućnih ljubimaca prisiljeni su ih ostaviti u kući tijekom boravka na poslu. Životinje bez nadzora mogu stvoriti golemu opasnost i ugroziti vlastitu sigurnost.

Snimka iz dnevne sobe kuće u Novom Meksiku otkriva da je požar izazvalo devetomjesečno štene. Vatrogasna jedinica područja Los Alamos snimkom je upozorila građane na opasnosti koje prijete kada se ljubimci ostave bez nadzora. Štene po imenu Kahuna igralo se sa psom Paigeom, kada je srušilo dasku za peglanje pretrpanu stvarima.

Daska je pala preko rešetke za podno grijanje, nakon čega je štene skočilo na kauč. U tom trenutku stariji pas iskusno napušta prostoriju, a Kahuna gleda plamen koji postaje sve veći.

Psi su na vrijeme evakuirani iz kuće jer su vatrogasci brzo stigli na mjesto nesreće i ugasili požar. Ekipa za hitne intervencije odmah je izdala upozorenje svim vlasnicima kućnih ljubimaca o mogućim opasnostima.

"AFP preporučuje vlasnicima kuća da instaliraju protupožarne alarme. Sve zapaljive predmete ostavite na distanci od najmanje tri metra u odnosu na izvor topline koji mora biti ugašen. To se osobito odnosi na vlasnike kućnih ljubimaca. Prijenosni grijači ne bi trebali raditi bez nadzora. Također, svaka kuća mora imati izlaz za slučaj požara. Stariji je pas pokazao kako bi to trebalo izgledati. Očekujemo da će nam se Kahuna pridružiti na obuci za pse i satovima protupožarne zaštite namijenjenim mlađim osobama", piše u obraćanju.

Požar je nastao jer je vlasnik kuće zaboravio isključiti podno grijanje. Odjeća je pala preko grijača, a potom se zapalila, piše Unilad.

Američka vatrogasna služba na svake 24 sekunde gasi jedan požar. Požar u zgradama se pojavljuje jednom u 63 sekunde, a kuće gore na svakih 88 sekundi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara