Medvjedica je godinama nosila prsluk za mučenje, a sada konačno uživa u slobodi

Medvjedica je godinama nosila prsluk za mučenje, a sada konačno uživa u slobodi
Animals Asia

CAESAR je medvjedica kojoj je početak života bio pravi pakao. Godinama je živjela na jednoj specijalnoj farmi u Kini i kao mnogi drugi medvjedi živjela u preuskim kavezima. Nikad nije vidjela sunčevu svjetlost niti je imala mjesta za trčanje, nego je cijelo vrijeme ležala s otvorenom ranom spojenom na napravu koja joj je cijedila tekućinu iz žučnog mjehura. Tu tekućinu koriste u tradicionalnoj kineskoj medicini.

Osim te naprave, imala je i "prsluk za mučenje" - brutalni metalni cilindar koji joj je bio pričvršćen oko trbuha i koji je pomagao napravi da što bolje cijedi tekućinu iz žuči. Prizori su bili strašni, a Caesar je bila nesretna i dugo je patila.

Na svu sreću, bila je jedan od medvjeda koje je organizacija "Animals Asia" uspjela spasiti 2004. godine. Život izvan farme joj je bio potpuno novo iskustvo. Smjestili su je u sklonište Shengdu i pobrinuli se da se oporavi od svih trauma. Danas izgleda potpuno drugačije. Sretna je, snažna i zdrava te ima lijepu sjajnu dlaku. Njene rane su zarasle i danas živi bolje nego ikada. Teška je 271 kilogram!

Ljudi iz organizacije "Animals Asia" priznali su da je prelijep osjećaj vidjeti je sretnu nakon toliko vremena. Nažalost, procjenjuje se da u Kini još uvijek oko 10 tisuća medvjeda proživljava ono što je i Caesar prošla kad je bila mlađa. Brutalne naprave koje je ona nosila su u međuvremenu zabranjene, no ti medvjedi su i dalje zatvoreni i žive u strašnim uvjetima.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara