Merlin ima veliko srce, ali već dvije godine traži dom, pomozimo mu ga pronaći

Merlin ima veliko srce, ali već dvije godine traži dom, pomozimo mu ga pronaći
Foto: Index/Helping Animals

MERLIN je imao samo četiri mjeseca kada su ga pronašli kako preplašen luta zagrebačkim ulicama. Njegove njegovateljice i prijateljice iz udruge Merida kažu kako je imao sreće jer mnogi štenci koji su osuđeni na ulicu ne uspiju preživjeti. Taj period njegovog života ostavio je na njemu trag te je trebalo dosta vremena kako bi se opustio te počeo vjerovati ljudima.

No danas je on posve drugi pas. U njemu nema ni tračka tuge i zbunjenosti koje je u sebi nosio na početku. Lin je, kako ga zovu odmilja, danas veseo, razigran i nježan. Vjeru u ljude stekao je zahvaljujući predivnim volonterkama pa je danas privržen svakome tko mu pokaže naklonost i pažnju.

On je nježna pseća duša koja želi samo jedno - pronaći topao dom i ljude koji će ga paziti i maziti. No to, nažalost, ne uspijeva već dvije godine. Kako bismo tome stali na kraj odlučili smo ga uključiti u akciju Udomi uz Index te uz pomoć Pet centra povećati njegove šanse za udomljavanje.

Lin obožava prirodu, duge šetnje i trčanje, nakon kojih se voli dobro zavaliti na kauč. Ako volite iste stvari kao i Lin, javite mu se na  091 4921280 i 091 6468238 ili pišite na Facebook Udruzi Merida. Kao i do sada, Pet centar će vam pomoći da prvi tjedni vašeg prijateljstva teku lakše, bogatije i ljepše, i to tako što će vam darovati bogat poklon paket za sve Linove potrebe. 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara