Na ovaj jednostavni način naučit ćete mačku da šeće na povodcu

Na ovaj jednostavni način naučit ćete mačku da šeće na povodcu
Foto: Youtube

IAKO će nekima možda zvučati čudno i nepotrebno, sve više ljudi odlučuje se šetati mačke na povodcu. Razloga za to ima nekoliko. Prvi je da se mačku lakše kontrolira i nadgleda kako ne bi odlutala, a drugi da bi je zaštitili od potencijalne izvanjske opasnosti.

Koji god da razlog bio, nagovoriti mačku da šeta na povodcu nije baš lagano, no ipak postoji način. Jedan od trikova je da mačku hranite dok joj istovremeno u kući stavljate povodac oko vrata. Tako će mačka stvoriti dojam da joj povodac donosi nagradu u obliku omiljenih slastica pa će mu se svakako veseliti.

Pazite da pri stavljanju povodca ne uhvatite dlake ili ne stisnete prejako. Ako vaša mačka i dalje odbija suradnju ili ne želi jesti, pokušajte kada bude gladnija.

Mačku nemojte vući povodcem jer će kod nje to stvoriti odbojnost. Možete pokušati i s igračkama. Ako stvorite ugodnu i razigranu atmosferu dok mački stavljate povodac i dok ga nosi, puno će se brže priviknuti na njega kao na nešto normalno.

Ovo biste trebali ponavljati do pet puta na dan pet dana tjedno, kako biste prešli na drugi korak.

Drugi korak podrazumijeva da ste mački uspjeli staviti povodac. U tom periodu ostavljajte joj hranu po kući te je vodite na povodcu dok sakuplja slastice s poda.

Možete koristiti različite zvukove kako biste dozvali mačku ili je namamiti zdjelom za hranu. Kada mačka počne pozitivno reagirati, stisnite povodac. Vaša mačka ne bi trebala negativno reagirati na ovaj potez. U tom slučaju spremni ste za šetnju vani.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara