Na ovo trebate pripaziti kad kupujete hranu za ljubimce

Na ovo trebate pripaziti kad kupujete hranu za ljubimce
Foto: Instagram

KADA je riječ o kupovini hrane za kućne ljubimce, opcija je mnogo i zbog toga prilikom odabira hrane treba biti oprezan. Vlasnici bi trebali razmisliti je li hrana koju kupuju zdrava i koliku količinu ljubimac može pojesti. Prema pisanju The Dodoa, ovo su još neke stvari koje biste trebali imati na umu dok birate hranu za ljubimce u trgovini.

Skupo nije bolje

Odabir najskuplje hrane ne mora nužno značiti i kvalitetniji proizvod. Pitajte svog veterinara za preporuke i malo istražite.

Pripazite na starost svog ljubimca

Ako imate štence, zasigurno nećete kupovati hranu namijenjenu odraslim psima, Iako zvuči logično, mnogi vlasnici ne vode o tome računa prilikom kupovine.

Odmjerite prednosti i nedostatke

Možda se premišljate trebate li hraniti svog ljubimca suhom hranom ili vlažnom hranom. Vlažna hrana mogla bi pomoći vašem ljubimcu u vrućim vremenskim uvjetima, ali bitno je da sami istražite i odlučite što je bolje.

Pročitajte sadržaj pakiranja

Na prednjem dijelu pakiranja obično ne pišu sve važne informacije. Provjerite popis sastojaka na poleđini.

Pratite prehrambene navike ljubimca

Kako biste preciznije mogli odabrati pravu hranu za svog ljubimca, potrebno je pratiti njegove prehrambene navike, Možete čak i voditi dnevnik i pisati zabilješke za lakše snalaženje.

Promijenite hranu

Ako vaš pas ili mačka dobivaju više na težini ili im krzno izgleda pomalo čudno, to može biti znak da je vrijeme da promijenite vrstu ili marku hrane koju ste do sada kupovali. Preporučuje se postupna promjena tijekom 10 do 14 dana slijedeći smjernice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara