Nakon smrti sina život posvetio spašavanju napuštenih mačaka

Nakon smrti sina život posvetio spašavanju napuštenih mačaka
Screenshot

CHRIS Arsenault, umirovljeni vlakovođa koji živi na Long Islandu tijekom zadnjih deset godina, koliko se bavi i spašavanjem maca lutalica, spasio je njih više od 300, a o mnogima još uvijek brine.

Sve je počelo 2006., nedugo nakon što mu je sin poginuo u prometnoj nesreći, kada je odlučio da u čast svog sina napravi nešto dobro.

Jednoga dana tako je naišao na koloniju od 30-ak bolesnih mačića koji su živjeli na ulici te im odlučio pomoći. Ali ne samo njima, već svim napuštenim mačkama! Otvorio im je vrata svog doma u sklopu kojeg je otvorio azil Happy Cat Sanctuary u kojem do udomljavanja brine o zlostavljanim uličnim mačkama.

Nažalost, kao i mnoge druge koji se bave spašavanjem životinja i njega susjedi smatraju čudakom, a već nekoliko puta posjetila ga je i "veterinarska inspekcija" koja u azilu nije pronašla ništa što bi ukazivalo da životinjama o kojima brine bilo što nedostaje.

Zahvaljujući donacijama ljubitelja životinja sve mačke o kojima brine redovito dobivaju jesti i piti, sve ih je sterilizirao, redovito ih posjećuje veterinar, a kako bi zadovoljile potrebe za vježbom, u dvorištu im je napravio mačju teretanu.

Kao najveći problem Arsenault ističe što zimi, kad je vani hladno, i mace ulaze u kuću, a sve njih ne može smjestiti u krevet na kojem on spava.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara