Napisao je NASA-i urnebesno pismo o slanju životinja u svemir i dobio odgovor

Napisao je NASA-i urnebesno pismo o slanju životinja u svemir i dobio odgovor
Pixabay

PAS Laika, maca Felicette i majmun Sam samo su neke od životinja koje su poslane u svemir. Dok većina ljudi to vidi kao doprinos znanosti i znanstvenim istraživanjima, postoje i oni koji imaju malo drugačije mišljenje. Jedan od njih je i Sir Michael, koji je nedavno poslao urnebesno pismo NASA-i te dobio odgovor kojem se nikako nije nadao.

U pismu je stajalo kako je Michael na Facebooku čitao o NASA-inoj misiji u kojoj su životinje poslane u svemir kako bi bile kažnjene zbog svog ponašanja. Njega je jako zanimalo zbog čega su prestali s takvim misijama jer on misli da životinje trebaju naučiti lekciju nakon što se prema ljudima ne odnose s poštovanjem. Napisao je i kratku listu životinja koje bi prve trebale biti kažnjene, a na njoj su raža koja je ubila Stevea Irwina, lovca na krokodile, galeb koji je njegovom rođaku 2016. ukrao sladoled te ose.

Na svoje komično pismo Michael je dobio NASA-in odgovor. Napisali su da oni životinje nikad nisu slali u svemir zbog kazne, već zbog istraživanja mikrogravitacije, odnosno bestežinskog stanja. Michael je pisma stavio na svoj Twitter profil, a komentirale i lajkale su ga tisuće ljudi. Neki su na Michaelovu listu dodali i druge životinje.

Na listi se našla susjedova zla mačka, zvijer koja je ubila Mufasu, vjeverice iz parka koje uvijek gledaju ispod oka, a jedna je osoba napisala da bi umjesto životinja, u svemir za kaznu trebali slati ljude. Moramo priznati da je pismo doista urnebesno, no mi se ipak slažemo s ovim posljednjim prijedlogom. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara