Neobična ponašanja koja su svojstvena samo mačkama

Neobična ponašanja koja su svojstvena samo mačkama
Foto: 123rf/Instagram

SVAKA vrsta ljubimca ima neke osobine i ponašanja koji su svojstveni samo njima. Mačke imaju nekoliko stvari po kojima su specifične i koje ih čine posebnima.

Svaki vlasnik trudi se učiniti svog ljubimca sretnim i zadovoljnim pa im tako kupuje razne igračke, penjalice, slatkiše... Ali nerijetko je mačkama sve to manje zanimljivo od, na primjer, čupkanja odjeće ili penjanja na drveće.

Iako su i dalje misteriozna bića, postoje objašnjenja za neke poteze mačaka koji baš i nisu standardno ponašanje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli 💞 Awesome Cats Everyday 💞 (@cute_kitty_club)

Iako ima dostupan izvor vode, mačke će često piti vodu iz vaše čaše ili sa slavine. Zašto? Pa, mačke jednostavno ne shvaćaju da je vaša čaša vode zapravo vaša. U divljini, mačka će piti vodu gdje god je vidi, pa to ima veze i s njihovim precima.

Drugi razlog je da mačka jednostavno želi ono što vi imate. Ako je dobro vama, vjeruje da je dobro i njoj.

Voda iz slavine može fascinirati mačku jer, odakle se odjednom stvorila?

Sigurno ste primijetili da mačka bez očitog razloga gurne stvar sa stola, namještaja i slično?

Možda je mački samo zabavno gledati predmete kako padaju i lome se u više dijelova. Ili jednostavno vole promatrati kako odskoče od površine na koju padnu. U svakom slučaju, ljubimac će se zabaviti.

Zašto su neke mačke opsjednute kutijama? One su stvorenja udobnosti i nekad im je jednostavno udobno boraviti u kutiji. Također, kutija pruža osjećaj sigurnosti jer ima zaštitu sa svih strana.

Zanimljive su i jer se mačke u njih mogu skriti i iznenaditi druge ljude i druge ljubimce. Postoje teorije da je mačkama zanimljiv izraz lica iznenađenih osoba.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara