Ovaj psić uživa u masaži, saznajte zašto trebate početi masirati vlastite pse

Ovaj psić uživa u masaži, saznajte zašto trebate početi masirati vlastite pse
Screenshot: YouTube

POZNATO je da masaža ima mnogobrojne pozitivne učinke na organizam, kako čovjeka tako i životinja. Primjerice, smanjuje krvni tlak i stres, a da bi bila efektivna potrebno je za nju izdvojiti svega nekoliko minuta dnevno. Ovi su psi prvi put dobili masažu i uživaju u svojih petnaest minuta.

Žena koja ih masira veterinarka je i certificirana maserka za životinje. Sama je naglasila kako je za pse masaža dobra jednako kao i za ljude. Masaža je zapravo pasivno vježbanje, mišići rade iako nisu u pokretu i to psima donosi brojne pogodnosti.

Uz sve te pozitivne stvari za tijelo, psi se na ovaj način odmaraju i uživaju, a to su i zaslužili. Oni svojim vlasnicima daju neizmjerno puno, a zauzvrat su zaslužili barem nekoliko minuta nježnosti u danu. Budite i vi dobri prema svom ljubimcu i masirajte ga barem nekoliko minuta dnevno.

Masaža, ako je pravilno izvedena, ima višestruku korist za vašega psa. Može pomoći u sprečavanju ukočenosti i bola koji doprinose artritisu, spriječiti nastanak ozljeda i pomoći mu da se opusti. Međutim, važno je napomenuti kako masaža nije i ne može biti zamjena za veterinarsku njegu. Određeni uvjeti i ozlijede ipak zahtijevaju savjetovanje sa stručnjakom.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara