Ove igračke opasne su za zdravlje vašeg psa

Ove igračke opasne su za zdravlje vašeg psa
Foto: Instagram

VEĆINA kućnih ljubimaca obožava igračke, baš poput djece. Igračke su sjajan način da zabavite i vašeg psa, ali prilikom njihove kupnje treba biti oprezan. Neke igračke mogu štetno utjecati na pse, a veterinari su za Business Insider otkrili o kojim se to igračkama radi.

Tvrde igračke

"Ne uzimajte previše tvrde igračke niti one koje se koriste za igru potezanja. Mogu oštetiti zube", rekao je veterinar Mason Romero.

Kako bi provjerili tvrdoću igračke, pritisnite je lagano palcem. Igračka je tvrda ako na njoj ne ostaje otisak.

Žice i uže

"Treba izbjegavati bilo što sa žicom i užetima. Ako ljubimac proguta žicu, ona bi mogla završiti u njegovim crijevima i može izazvati ozbiljna oštećenja", objasnio je Romero.

Plišane igračke

Punjene plišane igračke nisu dobar izbor za destruktivne pse. 

"Najveća opasnost je da će ljubimac pojesti punjenje ili neki drugi dio", rekao je veterinar.

Sirova koža

Sirova koža na igračkama može oštetiti zube vašeg psa.

"Nisam nikada razgovarao s veterinarom koji ih preporučuje. Takve igračke previše su tvrde i mogu značajno oštetiti zube i izazvati frakture“, naglasio je Romero i dodao da se unutrašnja oštećenja zuba mogu prepoznati po ljubičastoj promjeni boje na zubima.

Sitni dijelovi

Sitni dijelovi na igračkama mogu se lako iščupati te ih psi mogu progutati i ugušiti se njima. Ovakve igračke potrebno je izbjegavati.

Prevelika igračka

Prilikom kupovine igračaka bitno je odabrati pravu veličinu. Veće igračke bolje su od manjih jer je manja šansa da će ih ljubimac progutati.

Igračke koje nisu za pse

Iako se možda može činiti slatko, kupnja igračaka koje nisu namijenjene psima, poput plišanog medvjedića, često je loša ideja.

"Takve igračke nisu dizajnirane za pse, odnosno njihove zube pa ih je lakše rasparati", objasnila je veterinarka Jennifer Freeman za PetSmart.

Naučite psa na igračke od malih nogu

Ljubimce je potrebno naviknuti na igračke od najranije dobi, kako bi smanjili rizik od toga da uništavaju stvari po kući.

"Treba ih naviknuti da žvaču i grebu igračke umjesto namještaja", rekao je veterinar Robert Ahn.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara