Pas heroj dao je svoj život kako bi zaštitio obitelj od otrovne zmije

Pas heroj dao je svoj život kako bi zaštitio obitelj od otrovne zmije
Foto: Facebook

HRABRI pas Chiko dao je svoj život kako bi zaštitio svoju obitelj od otrovne zmije koja se ušuljala u kuću. Tužnu vijest objavila je na svom Facebook profilu vlasnica Alice Minggu, gdje je odala počast svom preminulom kućnom ljubimcu.

"Jučer je bio povijesni dan za našu obitelj jer smo izgubili dragocjenog i voljenog Chika. Mnogi ljudi tvrdili su da je agresivan, ali on nas je spasio. Pronašao je otrovnu zmiju u kuhinji i borio se sve dok zmija nije umrla, a zatim je otišao na trijem i po posljednji put izdahnuo", napisala je.

Rekla je da mu nisu mogli pomoći i da je bilo nemoguće razdvojiti ga od zmije jer nije želio odustati. Njenu objavu lajkalo je više od 10.000 ljudi, a brojni komentatori pružili su joj podršku i prozvali Chika herojem.

Ovo nije prvi takav zabilježen slučaj, piše Daily Star. Čini se da psi imaju urođen instinkt zbog kojeg shvaćaju da su zmije opasne za njihovu obitelj pa se tako i pas Zeus s Floride borio s otrovnom zmijom koja je vrebala samo nekoliko metara udaljena od dvojice dječaka koja su se igrala u dvorištu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara