Pas Loki ovogodišnja je žrtva petardi, njegovo malo srce stalo je zbog pucnjave

Pas Loki ovogodišnja je žrtva petardi, njegovo malo srce stalo je zbog pucnjave
Foto: Facebook/Izabela Hegedusic

UNATOČ brojnim člancima koje smo napisali ne samo mi, već i kolege s drugih portala, unatoč mnogim umjetnicima koji su svoj doprinos dali u vidu predivnih slika, unatoč utjecajnim ljudima i borcima za prava životinja koji su jasno i glasno ljude pozivali da ne bacaju petarde, buka se nije stišala, a brojne životinje to nisu preživjele.

Loki je žrtva svega toga i dobro znamo da nije jedini. Ako imate pse, jasno vam je što se događa kada nastupi buka uzrokovana petardama i vatrometom. Loki je pobjegao dan prije dočeka, a pronašli su ga nakon nekoliko sati mrtvog. Njegovo maleno srce nije se moglo izboriti i ugasilo se.

Neki su ljubimci nisu uspjeli preživjeti ove blagdane, iako su im njihovi vlasnici dali sredstva za smirenje. Jasno da bacanje petardi nikome ne donosi ništa dobro i nadamo se da će se zakon uskoro promijeniti.

Prijatelji životinja krenuli su s inicijativnom prema Ministarstvu unutarnjih poslova o tome da hitnim izmjenama Zakona o eksplozivnim tvarima potpuno zabrane upotrebu pirotehničkih sredstava F2 i F3 kategorije tijekom cijele godine, uključujući razdoblje od 27. prosinca do 1. siječnja.

 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara