Saznajte zašto se psi trzaju u snu i može li to biti opasno

Saznajte zašto se psi trzaju u snu i može li to biti opasno
Screenshot: YouTube

ZNANSTVENO je dokazano da su i psi prave sanjalice. Svaki je vlasnik mogao primijetiti "uznemirenost" svog psa za vrijeme spavanja. Naglo trzanje šapicama ili glavom te razni zvukovi koje ispuštaju dokaz su da i u psećem svijetu postoje snovi.

Baš kao i ljudi, psi sanjaju i prolaze tri faze sna – u dubokom snu glasno i brzo dišu, dok u REM fazi sanjaju te se ponekad trzaju, pa čak i glasaju. 

No zbog toga ne trebate paničariti. Najbolje je ne dirati ga jer može sanjati bilo što pa nije nemoguće da vas slučajno instinktivno ugrize. No ako se baš uplašite, nježno ga pozovite imenom te ga pokušajte tako probuditi. 

Moramo razlikovati trzanje u snu od napadaja. Psi koji sanjaju ne tresu se dugo i nakon toga nastave mirno spavati, dok će se pas tijekom napadaja ukočiti i tresti puno dulje. Pse koji sanjaju moguće je probuditi, ali ljubimce koji imaju napadaj nije. 

No postavlja se pitanje - što naši psi sanjaju? Oni sanjaju nas, svoje vlasnike i sve ono što u danu prožive. Kako biste uljepšali njihove snove, potrebno je učiniti nešto vrlo jednostavno.

Budite dragi prema njima. Učinite njihov dan posebnim. Obradujte ih sitnicama i vodite ih u duge i zabavne šetnje jer lijepim gestama možete utjecati na kvalitetu snova svojih pasa. Sigurni smo da će vam biti zahvalni. 

Štene iz videa staro je samo tjedan dana, a već je proživjelo svoje prve snove. Njegovi su vlasnici snimili njegove prve trzaje. Nadamo se da je psić sanjao nešto lijepo, a svojim je slatkim pokretima zasigurno uljepšao dan tisućama ljudi.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara