Snimka ženke dupina koja tuguje za uginulim mladuncem rastužila svijet

Snimka ženke dupina koja tuguje za uginulim mladuncem rastužila svijet
Foto: Unsplash

ZNANSTVENO je dokazano da dupini imaju razvijenu društvenu strukturu i da pokazuju brigu za članove svoje skupine. Smrt jedinke predstavlja im svojevrsnu traumu. Tugovanje i opraštanje s uginulim članom zabilježeno je kod dupina, a traje ovisno o snazi veze između jedinki.

Video koji je rastužio cijeli svijet snimio je Michael McCarthy. Vozio je kanu kada je ugledao dupina i manje tijelo koje je plutalo kraj njega. Najprije je pomislio da se radi o plijenu, no vrlo je brzo shvatio da je u pitanju majka koja oplakuje svoje mladunče. Snimio je cijeli prizor te kaže da ga je to duboko potreslo. No, na sreću, ženka nije bila sama.

Došli su je "utješiti" i drugi dupini iz skupine, a jedan je s njom ostao cijelo vrijeme. Najgore je bilo to što je maleni dupin stradao zbog nepažnje čovjeka. "U moru sam cijeli svoj život, dobro znam kako izgleda rana nastala propelerom", napisao je McCarthy.

Dodao je da su vozači često nepažljivi u dubinama jer misle kako su dupini prebrzi da bi došlo do sudara s propelerima. Ovaj je video pogledalo više od 70.000 ljudi i svi su se složili s jednim - majka je majka, bez obzira na vrstu, a svaki gubitak djeteta užasno je potresan. 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara