Šokirat ćete se kada doznate koje pasmine najčešće završavaju u azilima

Šokirat ćete se kada doznate koje pasmine najčešće završavaju u azilima
123rf.com

VIŠE od dvadeset godina labrador retriveri bili su na tronu omiljenih pasmina pasa. No britanska istraživanja provedena krajem 2018. godine pokazala su da je na tronu došlo do promjene. Omiljenog labradora zamijenio je francuski buldog. I prije nego što vas ova informacija začudi, sjetite se koliko upravo ovu pasminu u posljednjih nekoliko godina viđate u parkovima za pse i na ulicama.

Isto tako, mnoge zvijezde imaju upravo ove pse, a neke od njih su Lady Gaga, Leonardo DiCaprio i David Beckham. Da su francuski buldozi stekli nevjerojatnu popularnost, govori i činjenica da se na najpopularnijoj društvenoj mreži današnjice, Instagramu, nalazi čak deset i pol milijuna fotografija koje nose hashtag #frenchbulldog.

Ni na Balkanu stvari nisu ništa drugačije - francuski buldog zauzima treće mjesto po popularnosti. No paradoksalno, francuski buldog je uz mopsa i vrsta koja se u Europi najčešće napušta te završi u azilima. Stručnjaci kažu da je to zbog njihovog krhkog zdravlja i boležljivosti. Ta je rasa poznata po srčanim manama i bolestima dišnih putova.

Veterinarski troškovi su skupi, a kada novopečeni vlasnici to shvate, često ih se riješe. Upravo zbog ovakvih stvari potrebno je napraviti duga i detaljna istraživanja prije nego što udomite ljubimca. Svaki ljubimac zahtijeva pažnju, brigu i ljubav, a ako mu to ne možete pružiti, nemojte ga ni udomiti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara