Spašeno mladunče ljenjivca prvi se put kupalo. Slatku snimku pogledali su milijuni

Spašeno mladunče ljenjivca prvi se put kupalo. Slatku snimku pogledali su milijuni
Screenshot: YouTube

LJENJIVCI spadaju u jedne od najpopularnijih životinja. Uz mace i štence ljudi baš često navode njih kao najslađe i najzanimljivije. Becky Cliffe, britanska zoologinja koja radi u rezervatu za ljenjivce, objasnila je zašto je to tako.

"Vjerojatno se radi o kombinaciji njihove čudnovatosti, stalnog zagonetnog smiješka i preslatkih beba koje čine savršenu kombinaciju za internetsku popularnost. Osim toga što su slatki, ljenjivci imaju niz neobičnih karakteristika zbog kojih su fascinantni. Nisu nalik drugim sisavcima, a u prošlosti su ih slabo proučavali. Tek učimo razumijevati njihovo ponašanje i još mnogo toga o njima moramo naučiti", rekla je Cliffe.

Jedna od zanimljivosti koja uvijek začudi ljude je da su ljenjivci odlični plivači koji obožavaju vodu, a pod vodom dah mogu zadržati do četrdeset minuta. Iako su njihove plivačke sposobnosti odlične, briga o spašenim ljenjivcima ne uključuje i kupanje.

Preslatka Jimima, ženka iz videa, morala je biti okupana zbog toga što je imala blaži oblik šuge. Njezino kupanje gledalo je više od 6 milijuna ljudi. Sigurni smo da će i vama uljepšati dan. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara