Spasili su 200 mačaka i nekoliko pasa iz užasnih uvjeta u Teksasu

Spasili su 200 mačaka i nekoliko pasa iz užasnih uvjeta u Teksasu
Humane Society International

ORGANIZACIJA Humane Society US iza sebe ima još jednu tužnu, ali i uspješnu akciju spašavanja zanemarenih životinja iz jedne kuće u Teksasu. Spasili su iz očajnih uvjeta oko 200 mačaka i nekoliko pasa. Kada su tamo došli, prvo su osjetili jak smrad, vidjeli su male mačiće, odrasle i stare mačke i nekoliko pasa. Sve odreda zanemarene i prestrašene.

Mačke su bile posvuda, natrpane u kavezima i akvarijima. Bilo je mačaka koje su imale male i mačića koji su izgledali toliko bolesno da su volonteri mislili da neće preživjeti. Većina ih je imala teške upale očiju, sve za koje su smatrali da su na rubu života su odmah odveli veterinarima.

Mačji zahodi su bili prepuni izmeta i urina. Životinje su izgledale kao da se nitko nikada nije brinuo za njih. U kući strave je bilo i nekoliko pasa, među kojima je bila i čivava koja je jedva hodala.

Zajedno s policijom tim za spašavanje životinja je tijekom godina puno puta nailazio na ovakve užase, spašavali su životinje s farmi pasa, pse koji su korišteni za borbe i iz raznih drugih očajnih uvjeta. Teksas ima jako strog zakon o zaštiti životinja, no kao i kod nas, uvijek se dogodi da postoje monstrumi i psihopati koji zlostavljaju životinje.

U Teksasu su počinitelji strogo kažnjeni, no, nažalost, uvijek su životinje te koje najviše pate. Ovo je samo jedna od takvih priča, koje se događaju diljem svijeta.

Mačke i psi spašeni iz ove horor kuće su sada na sigurnom, veterinarski obrađeni i tražit će im se adekvatni domovi kada za to budu spremni. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara