Što trebate napraviti prvih sati kad u dom stigne novi psić

Što trebate napraviti prvih sati kad u dom stigne novi psić
Foto: Instagram

DOČEK novog četveronožnog člana obitelji u vašem domu sigurno je uzbudljiv događaj. Međutim, to ne znači da prvi sati s novim psom ne donose određene izazove. Situacija prvih nekoliko dana najsličnija je onoj kada u dom stigne beba, neprospavane noći i zabrinutost su sasvim uobičajena pojava.

 

U prvih nekoliko sati nakon dolaska vašeg psa morat ćete se pobrinuti da ima sve što je potrebno da bi osjetio kako je vaša kuća njegov stalni dom. Pripremite povodac, ovratnik, hranu za štence i igračke.

Također, potrudite se da prvi sati budu mirni i opušteni. Smanjite posjete da vaš psić ima mir i tišinu za drijemanje i istraživanje. Potaknite mlađu djecu da budu oprezna prvih dana i dajte mu malo privatnosti, a druge kućne ljubimce držite podalje od vašeg novog šteneta dok se ne aklimatizira. Imajte na umu da bi vaš novi psić mogao spavati do 20 sati dnevno.

Čak i ako ste usvojili starijeg psa koji je prethodno bio u kući, vjerojatno će se dogoditi neke nezgode tijekom prilagodbe novoj okolini. Što prije uspostavite rutinu, bit će lakše i vama i novom ljubimcu.

Prvih nekoliko sati kada pas stigne u vaš dom odlična su prilika da svog krznenog prijatelja naučite kućnim pravilima. Ne želite da vaše štene žvače namještaj? Morat ćete budno paziti na njega kako biste ga uhvatili na djelu i prekinuli loše ponašanje. Ovo je najbolje vrijeme da predstavite uzbudljivu novu igračku i ponudite puno pohvala za žvakanje kostiju umjesto vašeg stola za blagovaonicu.

Nakon što su kod kuće nekoliko sati, sve članove obitelji uključite u neko kvalitetno igranje da biste započeli pozitivno druženje. Ako ćete psa hraniti u kuhinji, poslužite hranu na mjestu na kojem će on od sada objedovati. 

 

Bez obzira na starost vašeg novog psa, poduzimanje ovih koraka će mu pomoći da se osjeća kao kod kuće.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara