Sumnjivi prah koji su prijavljivali građani kao otrov za pse je ipak brašno

Sumnjivi prah koji su prijavljivali građani kao otrov za pse je ipak brašno
123rf.com

POLICIJSKA uprava zagrebačka (PUZ) objavila je u utorak kako je utvrđeno da je sumnjivi prah, koji su prijavljivali građani na zapadnom dijelu Zagreba, ipak brašno.

"Provedenim vještačenjem ni u jednom od uzoraka nije utvrđena prisutnost bilo kakvog otrova ili pesticida već je riječ o brašnu", stoji u priopćenju PUZ-a.

Policija je sumnjivi prah dostavila na toksikološko vještačenje u Centar za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja 'Ivan Vučetić'.

Iz PUZ-a navode kako su još 8. i 9. veljače zaprimili više dojava građana koji su iskazali bojazan da je sumnjivi prah, koji su uočili u parkovima i ulicama zapadnog dijela Zagreba, štetan za životinje.

Objava zabrinute građanke glasi:

“BAČEN OTROV uz potok Vrapče u Malešnici!!! Jutros dok sam šetala Raya vidjela sam gospođu kako nosi psa zamotanog u ručnik, a ručnik sav krvav pa mi je rekla da joj se pas negdje uz potok otrovao i da mu krv ide na sve otvore", objavljeno je u grupi Zakaj volim pese.

No, srećom, ovaj put se ipak ne radi o otrovu, no nije naodmet imati svog ljubimca na oku i paziti da ne pojede nešto s poda. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara