Sve što niste znali o omiljenoj pasmini - zlatnom retriveru

Sve što niste znali o omiljenoj pasmini - zlatnom retriveru
Foto: Instagram

ZLATNI retriveri jedna su od najpopularnijih svjetskih pasmina. Prepoznatljivi su već na prvu po svom predivnom zlatno-smeđem krznu, predivnim tjelesnim proporcijama i umiljatoj njušci. Zahvaljujući blagoj naravi i inteligenciji, odlični su kućni ljubimci i radni psi.

Jeste li ikad razmišljali zašto se zovu retriveri? Naziv “retriver” dolazi od engleske riječi "retrieve", koja znači - pronaći nešto i vratiti. Ona kod ove pasmine označava radnu funkciju koja se upotrebljava u lovu, vojsci, policiji i kroz asistenciju potrebitima pri terapiji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Golden Retrievers (@golden_retrievers1)

Kada imate zlatnog retrivera, morate biti spremni da ga dijelite s drugima.

Oni su toliko pozitivni i prijateljski nastrojeni da se žele sa svima družiti pa će bez problema skočiti u zagrljaj prolaznika.

Imati zlatnog retrivera je kao da imate uvijek štenca u kući, bez obzira na starost. Oni su uvijek spremni na igru i glupiranje i jako su zabavni.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Golden Retrievers (@golden_retrievers1)

Zlatni retriveri uživaju u grljenju svojim vlasnicima. Maženje je uvijek dobrodošlo, a ako imate bebu i djecu u kući, nije problem ni da odmore naslanjajući se na psa.

Retriver vas neće razočarati jer je riječ zaista o prijateljskoj pasmini, punoj ljubavi i razumijevanja, a uz to su i vrlo pametni.

Budući da je pasmina vrlo popularna, atraktivna je uzgajivačima koji i nisu toliko posvećeni dobivanju zdravih štenaca, već samo zaradi. Treba pripaziti da se retrivera kupi u provjerenoj uzgajivačnici.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Golden Retrievers (@golden_retrievers1)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara