Svirao klavir slijepoj slonici, a ona se njihala i "plesala" u ritmu

Svirao klavir slijepoj slonici, a ona se njihala i "plesala" u ritmu
Screenshot: YouTube

LJUDI to najčešće ne primijete, no samo je malo pažnje i promatranja potrebno kako bismo vidjeli koliko su nam životinje slične. I one vole, i one pate, i one su željne ljubavi i pažnje, i one vole uživati. No bez obzira na te činjenice, životinje nas ne prestaju čuditi svojim radnjama i djelima koje često vežemo samo za ljude.

Ta su djela vezana uz emocije, empatiju, inteligenciju i snalažljivost. Više od svega, čudimo im se kada uživaju u stvarima koje i sami često ne možemo objasniti. U to spada i uživanje u glazbi. Neka nas glazba dodiruju više od druge, oslobađa nas i u nama budi teško opisive emocije. Kada vidimo da na isti način u glazbi uživaju i neke životinje, redovno ostajemo bez teksta.

Slonica iz ove priče jedna je od tih životinja. Ona ima čak šezdeset i dvije godine, zove se Lam Duan i obožava klasičnu glazbu. No to nitko ne bi znao da glazbenik Paul Barton nije odlučio svirati u rezervatu za slonove u Tajlandu. Slonica Lam Duan na njegovu je izvedbu imala prekrasnu reakciju. Njihala je surlu i tijelo u ritmu i istinski uživala u zvucima Bacha. Njezin predivni "ples" pogledajte u videu koji slijedi. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara