U subotu se pridružite sportašima i ljubimcima na prvom hrvatskom Pet Trekkingu

U subotu se pridružite sportašima i ljubimcima na prvom hrvatskom Pet Trekkingu
123rf.com

U ZAGREBU će u subotu, 21. rujna, omiljeno zagrebačko izletište PP Medvednica ugostiti prvu humanitarnu sportsko-rekreativnu utrku za vlasnike pasa i ostalih kućnih ljubimaca - Pet Trekking. Ovo jedinstveno događanje održava se pod sloganom ''Hodajmo za one koji ne mogu'', a cilj mu je prikupiti sredstva za liječenje pasa štićenika Udruge za zaštitu životinja Noina Arka koji su zbog raznih oštećenja i zdravstvenih tegoba trenutno nepokretni.

Osim humanitarne poruke, organizatori prvog hrvatskog Pet Trekinga žele potaknuti sve vlasnike kućnih ljubimaca u Zagrebu, ali i cijeloj Hrvatskoj da više vremena posvete kretanju i boravku u prirodi sa svojim ljubimcima.

O tome koliko je ova tema važna, govori i velik broj sportaša i osoba iz javnog života koji su se odazvali pozivu organizatora i pridružit će se Pet Trekkingu, a to su: Marijo Možnik, Aleksandar Petrović, Tin Srbić,  Robert Prosinečki, Ratko Štritof, Slaven Rimac, Filip Krušlin i brojni drugi. Svi oni sudjelovat će u ovoj akciji i družiti se sa sudionicima i njihovim ljubimcima, dok će moderator ovog humanitarno-sportskog događanja biti još jedno veliko ime domaće sportske scene, omiljeni sportski komentator Božo Sušec!

Natjecateljski karakter Pet Trekkinga samo je simbolične prirode pa će tako nagrade za trud zaslužiti svi sudionici. Start utrke bit će označen u 11.00 sati na lokaciji Šestinski Lagvić, a cilj će biti na tri kilometra udaljenoj lokaciji Kraljičin Zdenac. Natjecatelji će na samoj stazi proći i nekoliko stanica na kojima su sponzori pripremili okrjepu za njih i njihove ljubimce.

Prava zabava počinje na Kraljičinom Zdencu gdje će od 12.00 do 18.00 sati svi posjetitelji i njihovi ljubimci moći uživati u vrlo zanimljivom zabavnom programu:

-           Djeca će moći sudjelovati u sportskim radionicama koje će voditi naš proslavljeni olimpijac Mario Možnik.

-           Ministarstvo obrane Republike Hrvatske održat će vrlo impresivnu prezentaciju vještina vojno policijskih pasa.

-           Vlasnici kućnih ljubimaca moći će se posavjetovati s Veterinarima o zdravlju svojih ljubimaca

-           Udruga za zaštitu životinja Noina Arka prikupljat će sredstva za svoje štićenike, a neke od njih imat ćemo priliku i upoznati.

Pet Trekking podržavaju i brojna druga velika imena hrvatskog sporta: Ivica Kostelić, Željko Krajan, Igor Vori, Dubravko Šimenc, Braća Sinković, Perica Bukić i Damir Martin, a svi vas oni pozivaju da se odazovete na ovu lijepu akciju, provedete prekrasan dan u prirodi sa svojim dvonožnim i četveronožnim prijateljima i učinite tako dobro djelo za sebe, ali i za one kojima je to neophodno.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara