Uginula slonica koja je šokirala svijet svojim izgladnjelim tijelom

Uginula slonica koja je šokirala svijet svojim izgladnjelim tijelom
Save Elephant Foundation

IZGLADNJELA slonica Tikiriki je uginula u sedamdesetoj godini, samo nekoliko tjedana nakon što su fotografije njenog izgleda šokirale svijet. Zaklada Save Elephant je podijelila fotografiju mršave i izgladnjele slonice snimljenu na festivalu u Šri Lanki. Iako je njeno tijelo prekrivao šareni kostim, moglo se vidjeti koliko je zapravo bila neuhranjena.  

Nakon što su je u takom stanju tjerali da hoda kilometrima i zabavlja publiku, slonica se samo srušila na pod jer više nije mogla. Nakon što su iz zaklade otkrili šokantan izgled jadne slonice, premjestili su je u sirotište za slonove. Iako su joj pružili svu potrebnu njegu, za nju je bilo kasno.

Godine izgladnjivanja i mučenja radi zabave za ljude su napravile svoje i slonica je uginula. Njeni vlasnici su tvrdili da je nisu izgladnjivali i da je ona bila snažna, ali da je imala problema s probavom te da je zato tako izgledala.

Aktivisti smatraju da je ovo još jedan dokaz okrutnog zanemarivanja životinja i trude se okončati ovakve festivale. Uz Tikiriki tu je bilo još slonova koji su morali hodati 10 dana, dok traje festival. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara