Umrijet ćete od smijeha kada čujete što si poručuje ovaj papagaj

Umrijet ćete od smijeha kada čujete što si poručuje ovaj papagaj
Screenshot: YouTube

ŽAKO ili afrička siva papiga jedna je od najinteligentnijih životinja na svijetu. Afričke se sive papige nazivaju i Einsteinima među papigama zbog njihove razine inteligencije. Istraživanje iz 2012. dokazalo je da su ove papige na istoj intelektualnoj razini kao i manja djeca. Stoga nije ni čudno što se simpatični papagaj iz naše priče zove Einstein.

Einstein je poprilično velika zvijezda na internetu. Njegovi dugi razgovori, smijanja, oponašanja životinja koje zna razlikovati i kojima zna imena te ples i pjesma uz omiljene mu melodije - prava su formula za uspjeh. No u ovom videu Einstein čini nešto posve drugačije. Nakon što je napravio glupost, odlučio je ukoriti sam sebe, govoreći si "Zločesta ptico!" i "Ne, budi dobar".

Njegov je vlasnik objasnio kako mu je rijetko potreban prijekor, no da povremeno ipak napravi nešto što ne bi smio. To nije čudno za ovako razigranu životinju koja je trebala odrasti u divljini, a živi među ljudima. Dodao je i kako Einstein ne ponavlja ove rečenice u prazno, nego da je svjestan svojih nepodopština te da se njima koristi baš kada ne bude dobar. Možete ga čuti u videu koji slijedi. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara