Upoznajte mačke koje su umalo prerasle svoje vlasnike

Upoznajte mačke koje su umalo prerasle svoje vlasnike
Foto: YouTube screenshot

POSTOJE mnoge jedinstvene domaće mačke. Neke osvajaju svijet neobičnom bojom očiju, neke dugačkim krznom. No, danas ćemo se fokusirati na one koje su poput snažnih lavova. Nekoliko mačaka obišlo je naslove svjetskih medija jer njihovi vlasnici kraj njih djeluju poput patuljaka.

Stewie

Stewie se upisao u Guinnessovu knjigu rekorda kao najduži mačak na svijetu. Sa svojih 120 centimetara je pomeo konkurenciju. Inače, riječ je o mačku pasmine Maine coon, a poznato je da se one ubrajaju u najveće.

Stewie je preminuo 2013. godine.

Pickles

Pickles ima nadimak Catasaurus Rex, a ako se pitate zašto, dovoljno je pogledati ga. Nitko ne zna zbog čega je tako velik, a njegovi vlasnici Andrew i Emily ga tretiraju kao malo krzneno klupko. 

Leo 

Leo je veličanstven, težak je skoro deset kilograma. Ipak, djeluje kao da ima puno više, najviše zbog svog krzna. Kad su ga ošišali, vaga je odmah pokazala kilogram manje pa ga mnogi nazivaju najdlakavijim mačkom na svijetu.

Samson

Samson je također Maine coon i najveći je mačak u New Yorku. Prema riječima vlasnika, ponaša se više kao pas nego kao mačka, a uživa u igrama kao što je hvatanje lopte. 

Ludo

Ovaj mačak se u listopadu 2016. upisao u Guinnessovu knjigu rekorda kao najveća živuća domaća mačka s nešto manje od 120 centimetara dužine. Također je Maine coon kao i još dvije mačke s ovog popisa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara