VIDEO U Osijeku ispred trgovine u kartonskoj kutiji ostavljeno 10 mačića

VIDEO U Osijeku ispred trgovine u kartonskoj kutiji ostavljeno 10 mačića
Udruga Devet Života

POČETKOM lipnja netko je tijekom noći "iskrcao" 10 mačića u kartonskoj kutiji ispred Interspara u Osijeku. Volonteri Udruge 9 života dobili su dojavu o bebama, no kada su došli po njih, pronašli su ih samo sedam. Tražili su ostale, ali ih nisu pronašli.

Mačići su spremljeni na sigurno i još uvijek se nalaze pod skrbi Udruge te željno očekuju svoj novi dom. Volonteri su zatražili od policije žurno postupanje i pregled videonadzora trgovačkog centra kako bi doznali tko je počinitelj.

Do danas ne znaju je li počinitelj pronađen, no dobili su obavijest da je nadležna policijska postaja odmah po zaprimanju dojave o ostavljenim mačićima poduzela niz mjera te i dalje obavljaju izvide u cilju utvrđivanja svih okolnosti tog događaja.

Volonteri Udruge su očajni i pitaju se naziva li se Osijek s pravom Gradom prijatelja životinja jer oni prijateljstvo i pomoć nisu osjetili. Kako kažu, građani vole ostavljati mačke po parkiralištima trgovačkih centara, a Grad Udrugu ignorira i kažu da Osijek nema problema s napuštenim životinjama.

"Grad nema problem s napuštenim mačkama, jer kako bi i imao kad se mi obavljamo ono za što su po Zakonu kao jedinica lokalne samouprave dužni.

Dok svi mirno i spokojno spavaju, ono malo građana kojima je stalo nemaju kome ni dojaviti o napuštenima,  jer svi imaju radno vrijeme,  jedino mi radno vrijeme nemamo – volonteri se ustaju i u pola 11 navečer skupljaju mačiće po ulici."

Udruga 9 života apelira na sve ljude dobre volje da ne ostavljaju životinje, da ih kastriraju i brinu se o njima. Ako želite pomoći na bilo koji način, sve informacije možete dobiti na Facebook stranici Udruga 9 života.

Galeriju slika mačića iz kutije možete pogledati OVDJE 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom clanku vezanom uz kucne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara