Za ove životinje vjerojatno nikad niste čuli

Za ove životinje vjerojatno nikad niste čuli
Screenshot: YouTube

NA ZEMLJI živi mnogo vrsta životinja, a za neke možda nikad niste ni čuli. Priroda je puna iznenađenja i skriva toliko nepoznatih bića, a ovo su samo neke od životinja za koje možda niste ni znali da postoje.

Ili pika

Ova preslatka životinja poznata je i pod nazivom "magični zec". Vrsta je sisavaca iz obitelji Ochotonidae, endemske vrste na sjeverozapadu Kine. Fotografi su je ponovno uspjeli uslikati tek 2015. godine, nakon skoro dva desetljeća.

Pinocchio žaba

Zovu je i žaba šiljatog nosa. Kad muška jedinka ove vrste pokušava privući ženku ili osjeti opasnost, tada uspravi nos u ravnu crtu.

Kratkonosi majmun

Zbog neobičnog oblika nosa, kratkonosi majmun uvijek kiše kad pada kiša. Ova vrsta otkrivena je 2010. godine u Mjanmaru.

 

Honduraški bijeli šišmiš

Ove životinje iz Srednje Amerike žive u šatoru lišća, jedu voće i mogu narasti samo do 5 centimetara dužine.

Grimpoteuthis (Dumbo hobotnica)

Ova dubokomorska životinja dobila je svoj nadimak zbog dvije peraje između nogu koje podsjećaju na uši letećeg slona Dumba iz poznatog animiranog filma.

Salpa

Salp ili salpa je planktonska prozirna životinja koja se hrani ugljikovim dioksidom i upija ga kroz svoje prozračno tijelo. Vjerojatno bismo im trebali svima zahvaliti jer smanjuju razinu ugljika u vodi i zraku.

Caedicia

Ovaj skakavac s upečatljivim, ružičastim očima u obliku graha živi u planinama. Otkriven je na Novom Zelandu 2009. godine.

Cherax Pulcher

Cherax pulcher šarena je vrsta rakova iz zapadne Papue u Indoneziji. Otkriven je 2015. godine.

Kineska albino kornjača

Ove male kornjače koriste svoje duge vratove i cijevi slične nosnicama da bi disale pod vodom.

Boto

Boto, poznat i kao amazonski riječni dupin ili roza riječni dupin, obično se rodi sive boje, ali s vremenom postane roza. Ovi dupini nisu prijateljski raspoloženi niti ih se može lako izdresirati pa ih se rijetko drži u zatočeništvu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara