Zlatni retriveri najomiljeniji su psi na svijetu, evo zašto je to tako

Zlatni retriveri najomiljeniji su psi na svijetu, evo zašto je to tako
Foto: Unsplash

ZLATNI retriver spada među najpopularnije pasmine pasa na svijetu, uključujući i Hrvatsku. Popularnost mogu zahvaliti izgledu, ali i karakteru. Riječ je o prilagodljivom psu nježnog karaktera, kojeg je lako trenirati.

Obožava igru, a uz pravilnu socijalizaciju i odgoj zlatni retriver odlično će se slagati sa svima - djecom, nepoznatim ljudima, mačkama i ostalim životinjama. Za retrivere kažu da su hiperaktivni. To znači da bi vam zanemareni zlatni retriver mogao stvarati probleme jer ako mu zabavu ne pronađete vi, pronaći će si je sam.

Trčat će za biciklistima, mačkama, pticama, uništavati namještaj, kopati rupe i raditi slične neželjene aktivnosti. Da se to ne bi dogodilo, ne zaboravite na njegovu izvornu ulogu. Zlatni retriver prvobitno je uzgojen za lov. Koristilo ga se za donošenje ubijenih ptica odakle im dolazi i ime - retrieve = vratiti, donijeti natrag. Sve što su im nekad omogućavali lovci, isto im morate omogućiti i vi.

Konkretno, to znači da je zlatni retriver pas pun energije koju negdje mora potrošiti. Retriveri iz videa pokazuju svoju hiperaktivnu, zabavnu stranu i smiješnu stranu. Nama su uspjeli izmaziti veliki osmijeh na lice, a sigurni smo da će uljepšati i vaš dan. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara