Znanost kaže da žene spavaju bolje kraj pasa nego kraj svojih partnera

Znanost kaže da žene spavaju bolje kraj pasa nego kraj svojih partnera
123rf.com

SUDEĆI prema istraživanju jednog američkog sveučilišta, žene spavaju bolje kraj svojih ljubimaca nego kraj svojih partnera. Ispitane su 962 žene, od kojih je 55% dijelilo krevet s barem jednim psom, a 31% spavalo je kraj barem jedne mačke tijekom svog života.

Istraživanje je otkrilo da je 57% žena potvrdilo da su ih psi manje budili tijekom noći nego što su to činile mačke ili njihovi partneri. Istraživanje je također pokazalo da su mačke i partneri remetili san žena te da su im pružali manju ugodnost u odnosu na pse.

Isto tako, žene koje spavaju sa psima potvrdile su da liježu i bude se ranije nego što to čine žene koje spavaju s partnerima ili mačkama. Znanstvenici su zaključili kako se sve to događa zbog veće odgovornosti vlasnica pasa.

Ustajanje svakoga jutra u isto vrijeme i redovne šetnje rezultiraju strožom rutinom koja je, na kraju svega, dobra za san svake vlasnice, odnosno vlasnika. Naš je zaključak da svatko treba barem jednog psa u svom životu, ako ni zbog čega drugog, onda zbog dobrog sna!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara