10 filmova s preokretima koji će vas držati u neizvjesnosti do samoga kraja

10 filmova s preokretima koji će vas držati u neizvjesnosti do samoga kraja
Screenshot: Youtube

DANAS zaista postoji širok izbor filmova za svačiji ukus, a ako vam ipak ponestane ideja što gledati, BrightSide je izdvojio 10 napetih filmova s preokretima koji će vas držati u neizvjesnosti do samog kraja. 

1. Uljezi (2001.)

Grace (Nicole Kidman) se s dvoje djece doseljava u veliku izoliranu kuću na otoku. Budući da su joj djeca izrazito osjetljiva na svjetlost, sva vrata u kući neprestano moraju biti zatvorena. Grace uskoro shvaća da ona i njeni klinci nisu sami u kući. 

2. Mulholland Drive (2002.)

Pratimo priču žene koja nakon što je u prometnoj nesreći izgubila pamćenje pokušava složiti djeliće svoje prošlosti i otkriva tajne koje se skrivaju u njoj. Što se više toga prisjeća, priča postaje sve mračnija. Ovaj film će vas držati u neizvjesnosti sve do samoga kraja, koji bi mogao iznenaditi i najzahtjevnije gledatelje. 

3. Atlas oblaka (2012.)

Ovaj su film režirala čak tri redatelja i kombinacija je čak šest priča koje se događaju u razdoblju od 19. do 24. stoljeća, a čije se radnje isprepleću na načine na koje biste to najmanje očekivali. Film pokazuje da svaki vaš izbor ima posljedice u budućnosti. 

4. Zaselak (2004.)

Stanovnici malenog sela u 19. stoljeću strahuju od užasnih stvorenja koja se skrivaju u šumi. Nitko se ne usudi napuštati selo, no glavni lik je prisiljen napustiti dom kako bi otišao po nužne lijekove. 

5. Bježi (2017.)

Ovaj napeti horor počinje tako što mladi crnac dolazi u posjet obitelji svoje bijele djevojke. U početku je sve normalno, no malo po malo on počinje shvaćati da se događa nešto jako čudno i da postoji poseban razlog zbog kojeg su ga pozvali. 

6. Ex Machina (2014.)

Mladi inženjer Caleb sudjeluje u eksperimentu s robotom koji izgleda poput žene, Avom. Tijekom eksperimenta Caleb se zaljubljuje u Avu, ali ova priča nema sretan kraj. 

7. Dolazak (2016.)

Doktoricu Louise Banks, koja je upravo izgubila kćer jedinicu, vojska poziva kako bi im pomogla komunicirati s misterioznom vanzemaljskom rasom. Kad konačno shvati njihov komplicirani jezik, Louise otkrije kako bi joj on mogao pomoći da promijeni prošlost. 

8. 10 Cloverfield Lane (2016.)

Nakon što je doživjela prometnu nesreću, Michelle se budi zatočena u podrumu muškarca koji tvrdi da ju je spasio od kemijske katastrofe te da je ljudska rasa uništena od strane izvanzemaljaca i da je njegov bunker jedino preostalo mjesto na kojem može preživjeti. Kad napokon uspije pobjeći, shvaća da je on govorio istinu, ali onda se stvari počinju komplicirati. 

9. Ovjerena kopija (2011.)

James je britanski pisac koji dolazi u mali toskanski grad na konferenciju. U kafiću upoznaje ženu za koju vlasnik zabunom pomisli da mu je supruga. Njih dvoje odluče prihvatiti igru i praviti se da su u paru, ali uskoro se pokaže da to i nije bila dobra ideja. 

10. Nestala (2014.)

Kad se Nick vrati kući kako bi proslavio petu godišnjicu braka, pronađe tragove napada i nestanak svoje žene prijavljuje policiji. Uskoro postaje glavni osumnjičeni, no tek onda dolazi do pravog preokreta. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara