10. rujna kreću Vinkovačke jeseni

VINKOVAČKE jeseni, najveća i najpoznatija priredba tradicijske kulture u Hrvatskoj, ove se godine održavaju od 10. do 19. rujna, a samo će glavni događaji okupiti više od 7000 sudionika.

Predsjednik Organizacijskog odbora 39. vinkovačkih jeseni, vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić izvijestio je na konferenciji za novinare da će cijela priredba stajati 1,6 milijuna kuna, a novac je već osiguran od brojnih pokrovitelja i darovatelja.

Istaknuo je kako će samo na glavnim događajima ovogodišnjih Jeseni - svečanom mimohodu sudionika 39. vinkovačkih jeseni i reviji konjskih zaprega, dječjim Vinkovačkim jesenima, državnoj smotri izvornoga hrvatskog folklora te folklornim večerima - sudjelovati više od 7000 sudionika.

Tridesetdevete Vinkovačke jeseni održat će se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora i Vlade.

Svečanost otvorenja posvećena je vodama i slavonskim rijekama. Osim već ustaljenih popratnih priredaba - Vinkovačkog jesenskog sajma gospodarstva i obrtništva, Nacionalne izložbe voćnih rakija i likera - ove će se godine prvi put održati Festival kulena, a gospodarsku i kulturnu ponudu na posebnoj večeri predstavit će grad Makarska.

Kompletan program možete saznati na odličnoj službenoj stranici manifestacije - www.vk-jeseni.hr.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara