11-godišnji Mohammed sprema se za brak s 10-godišnjom rođakinjom

11-godišnji Mohammed sprema se za brak s 10-godišnjom rođakinjom

BRAK među djecom vjerojatno je zabranjen u većini svjetskih zemalja, no to se očito ne odnosi na kraljevinu Saudijsku Arabiju.

11-godišnji Mohammed al-Rashidi ovog će ljeta oženiti svoju 10-godišnju rođakinju, a brak je unaprijed dogovoren prema zakonu šerijatskog prava islamske religije. "Spreman sam za ovaj brak. On će mi pomoći da bolje učim", rekao je Mohammed koji je inače učenik osnovne škole u sjevernoj provinciji Hail. "Pozivam sve svoje školske kolege da učine isto", rekao je dječak, a dodaje kako želi "brakom okruniti ovu ljubavnu priču". Njegov otac i organizator vjenčanja, Muraizak al-Rashidi jako je sretan, a u zadnje je vrijeme jako zauzet zbog slanja pozivnica obitelji i prijateljima. Dahim al-Jaber, ravnatelj škole koju Mohammed pohađa, rekao je da je brak između dvoje tako mladih ljudi u krajnju ruku neprimjeren, ali mladencima želi svako dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne krivimo mladi par, ali njihovi bi roditelji trebali znati što je srođivanje. Srođivanje je množenje između bliskih rođaka, bilo da je riječ o ljudima, životinjama ili biljkama. Ako se često ponavlja, vrlo vjerojatno može doći do smanjivanja genetske razlike. Ovo može dovesti do retardiranih potomaka, njihovog lošeg zdravlja i smanjene sposobnosti za oplođivanjem.

K.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara