14-mjesečna beba umrla jer je progutala bateriju: "Liječnici nam nisu vjerovali"

14-mjesečna beba umrla jer je progutala bateriju: "Liječnici nam nisu vjerovali"
Foto: Facebook

DJEVOJČICA od samo 14 mjeseci preminula je nakon što je progutala bateriju, a njeni roditelji za to krive liječnike koji je nisu poslali na rendgen. 

Malenu Isabellu Rees roditelji su u čak tri navrata u toku dva tjedna vodili u bolnicu Melbourne's Sunshine kako bi provjerili je li joj nešto zapelo u probavnom traktu, ali liječnici su je svaki put, tvrdi njena majka Allison na sudu, usprkos simptomima koji su uključivali crnu stolicu, poslali doma tvrdeći da će bilo što što je progutala normalno probaviti. 

Isabellin otac Robert je na sudu rekao da je liječnike već pri prvom posjetu bolnici, 16. siječnja 2015., upozorio da je vidio kćerkicu kako se igra s baterijama. Njena majka je već na početku istrage napomenula da je svjesna da im nitko neće vjerovati. 

"Znala sam da nam neće vjerovati. Svaki put kad smo došli u bolnicu, imali smo dokaze, a oni su nas samo otkantali", rekla je ona za The Herald Sun. Iako su je na kraju liječnici poslali na rendgen i pronašli malenu bateriju, djevojčica je preminula od nekoliko srčanih napadaja na operacijskom stolu. 

Prvi put su je u bolnicu doveli jer je plakala i povraćala, a kad je prestala povraćati, liječnici su je poslali kući. 

Dva dana kasnije vratili su se s malenom Isabellom jer je pala u groznicu, a liječnici su im tom prilikom rekli da je došlo do infekcije mokraćnih puteva i dali joj antibiotike. Kad je 21. siječnja završila s terapijom antibioticima, liječnici su zabilježili da joj se stanje popravlja. Umrla je samo dva tjedna kasnije. 

Allison Reese istaknula je da nisu pokrenuli istragu zbog toga da nađu krivca, već zato da bi što više ljudi upozorili na to koliko su baterije opasne za djecu. 

Iz bolnice tvrde da su već promijenili postupak trijaže (određivanja prioriteta liječenja bolesnika, ovisno o težini stanja). Također su naveli da nije uobičajeno slati malu djecu na rendgenska snimanja osim ako postoje dokazi da je progutala nešto što joj može naškoditi. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara