16-godišnjak je 1400 kuna pretvorio u 520 tisuća uz pomoć YouTube videa

16-godišnjak je 1400 kuna pretvorio u 520 tisuća uz pomoć YouTube videa
Ilustracija (na slici nisu osobe iz teksta): Instagram

EDWARD RICKETTS je 16-godišnjak iz Londona koji je u manje od godinu dana 160 funti, što je oko 1400 kuna, pretvorio u 61.000 funti, odnosno 520 tisuća kuna zahvaljujući YouTubeu, prenosi DailyMail.

Nakon što je zaradio 160 funti odrađujući sezonski posao preko ljeta, mladić je našao način kako da tu svotu pretvori u puno veću zaradu pa je tako trgovao valutama na burzi, a kako se to radi naučio je uz pomoć videa na YouTubeu. Učenik poslovnih studija tako je otkrio način na koji može profitirati od kupnje i prodaje globalnih valuta na internetu.

Na početku realizacije svoje ideje, Edward je tražio savjet od uspješnog trgovca kojeg je vidio da se hvali svojim luksuznim načinom života na Instagramu. On mu je rekao da nikada neće uspjeti bez formalnog treninga za trgovanje valutama, no Edward mu je odlučio dokazati suprotno.

Edward je tako provodio i do pet sati dnevno gledajući videe na YouTubeu o tome kako zaraditi novac kupnjom i prodajom globalnih valuta na internetu. U samo osam mjeseci, uštedu od 160 funti pretvorio je u 61.000 funti, prateći tržišta novca.

Edward, za kojeg se sada smatra da je najmlađi britanski trgovac devizama, ostvario je najveće dobitke tako što je pratio vijesti. "Pratim vijesti jer to čini golemu razliku. Na funtu utječe Brexit, ja sam to iskoristio", priznao je mladić koji živi s ocem tjelohraniteljem i dvoje braće i sestara.

Edward je u početku krio svoj posao od obitelji, misleći kako im se neće svidjeti to što radi, ali im je naposljetku otkrio istinu. "Tata isprva nije bio baš sretan oko toga, no sada je to prihvatio i sve je u redu", objasnio je mladić.

Uz to, 16-godišnjak je postao toliko stručan u poslovanju valutama da sada ima više od 100 klijenata koji su mu voljni platiti čak 155 funti, što je oko 1300 kuna, samo kako bi ih savjetovao o tržištu.

Kako bi proslavio svoj uspjeh, Edward planira kupiti Mercedes A-klase čija cijena iznosi oko 250 tisuća kuna, koji će voziti kada bude dovoljno star za to. Također, s obitelji će otići na odmor u Ameriku o kojem je oduvijek sanjao.

Iako si je priuštio neke luksuzne stvari poput novčanika s potpisom Louis Vuitton i cipele u vrijednosti od 7000 kuna, Edward se smatra štedišom, a svoj novac planira ulagati u veće stvari. "Kada budem stariji, volio bih ulagati u nekretnine", zaključio je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara