19-godišnji Hrvat požalio se na Redditu: Roditelji su me izbacili iz kuće, što da radim?

19-godišnji Hrvat požalio se na Redditu: Roditelji su me izbacili iz kuće, što da radim?

Ilustracija: Instagram/Reddit

TINEJDŽER koji se bori s depresijom požalio se na Redditu kako su ga roditelji izbacili iz kuće te potražio savjete od drugih korisnika te društvene mreže.

"Imam 19 godina. Ovu noć mogu prespavati kod poznanika, ali ne znam što da dalje radim. Pretpostavljam da trebam neki krov nad glavom i hranu što znači da trebam negdje nekako naći posao. Trenutno sam na faksu pa ne znam što da s tim isto radim. Ne znam jednostavno. Praktički sam kompletno nekompetentan i nesamostalan i trenutno još u šoku pa ne znam što ni da pitam. Svaki savjet dobro došao", napisao je.

Roditelji su me izbacili iz kuce, sto da sada radim? from croatia

Roditelji su me izbacili iz kuce, sto da sada radim? from croatia Njegova objava izazvala je puno pažnje, a vrlo brzo počeli su stizati i savjeti. "Ako se redovno školuješ, što uključuje i redovno studiranje roditelji su te zakonski dužni uzdržavati, znači ne smiju te samo tako izbaciti bez ikakvih sredstava za život. Ako ne možeš samostalno s njima se dogovoriti, probaj se javiti u centar za socijalnu skrb", poručili su mu.

Na pitanje je li pobjegao, odgovorio je kako je izbačen. "Pretpostavljam da će htjeti da se vratim u nekom trenutku, ali pošto ja nemam tu namjeru tehnički i ja imam udio u tome", napisao je.

Još više ljutnje korisnika Reddita izazvao je razlog zbog kojeg je mladić navodno izbačen.

Zgroženi ljudi nisu mogli vjerovati zbog čega je izbačen te su mu dali mnogobrojne savjete, od ideja za posao do ponuda za razgovor. Što biste vi učinili u sličnoj situaciji?

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Reddit ili depresiju, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tagove: Reddit, depresija.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku,  dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara