Apple predstavio novi operativni sustav: Što sve donosi iOS6?

Apple predstavio novi operativni sustav: Što sve donosi iOS6?

Foto: AFP

U SKLOPU svoje WWDC (Worldwide Developers Conference) konferencije, Apple je predstavio novi iOS 6, najnoviju verziju operativnog sustava za iPad i iPhone.

"Šestica" bi se trebala pojaviti ove jeseni, a među najavljenim poboljšanjima valja spomenuti poboljšanje "virtualne pomoćnice" Siri koja bi odsad trebala podržavati i neke nove jezike. Između ostalog, biti će u stanju pokretati aplikacije, ali i pozabaviti se kompleksnijim zadacima kao što su rezervacija stola u restoranu ili čak čitanje filmskih kritika.Tekst se nastavlja ispod oglasa
Novi operativni sustav donosi i bolju integraciju s Facebookom. Nadalje, FaceTime (video pozivi) od sada će biti moguć i preko 3G mreže, a ne samo Wi-Fi-a. Naravno kvaliteta neće biti ista, ali opcija će biti podržana. Safari također dobiva poboljšanja, a Photo Stream pretvorit će u nešto nalik Instagramu pa će korisnici svoje fotografije dijeliti i komentirati s prijateljima.

Isto tako, moći ćemo isključiti sve notifikacije i pozive kada to odlučimo. Unaprijed pripremljene poruke podsjetit će pozivatelje da nas nazovu kasnije.

Tu je i nova aplikacija Passbook u koju ćemo spremati lozinke, ali i karte za avion ili kino.I na kraju tu su mape. Naime, Apple prekida suradnju s Googleom i okreće se vlastitom sustavu u koji su uključene prometne informacije u stvarnom vremenu, mogućnost prilagodbe rute, a od novosti tu je i funkcija "flyover" s 3D pregledom mape.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara