Appleov "neprijatelj broj jedan": Australski tinejdžer objavljuje fotke budućih proizvoda tehnološkog giganta

Foto: Twitter, sonnydickson.com

SONNY DICKSON tinejdžer je koji živi sa svojim roditeljima u predgrađu Melbournea i otkriva dobro skrivane tajne tehnološkog diva Applea.

Nakon što je nedavno objavio fotke novog iPhonea 5S koji će odsad imati i verziju u zlatnoj boji, Sonny je objavio i fotke nove "home" tipke na uređaju koja će prepoznavati otisak prsta, piše Financial Post.Apple bi tu inovaciju trebao predstaviti tek za nekoliko dana, no Dickson je na svojoj stranici www.sonnydickson.com već opisao o čemu se zapravo radi. Iako zvuči nevjerojatno, on tvrdi da ga iz te tvrtke nikad nisu kontaktirali niti komentirali njegove objave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dickson informacije dobiva iz Kine gdje njegovi izvori kupuju dijelove za prototipove u tvornicama, a on zatim od njih dobiva fotografije i video snimke tih dijelova, kao i kompletnih uređaja.

Na uređivanje svoje internetske stranice Dickson dnevno potroši i do 12 sati, no to mu se ponekad isplati; prošlog je mjeseca zaradio 1850 dolara zbog milijun ljudi koji su kliknuli na njegovu stranicu.

Iako je on uvjeren da ne krši zakon svojim objavama, neki stručnjaci u to nisu baš sigurni. No, Dickson tvrdi kako će odmah prestati s tim ukoliko mu se javi netko direktno iz Applea te tvrdi kako se nada da će jednog dana raditi u toj tvrtki.

"Ne radim to kako bih ih razljutio. I dalje kupujem njihove proizvode", dodao je i najavio da će svoju stranicu ugasiti nakon što izađu dugonajavljivani modeli iPhonea, 5C i 5S.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara