Banka tinejdžeru zabunom uplatila 172 tisuće kuna, a on odmah počeo trošiti

Foto: Shutterstock

SLUŽBENIK First Citizen Banka iz Georgie neimenovanom je tinejdžeru greškom uplatio 31 tisuću dolara (172 tisuća kuna), a za razliku od mnogih koji bi u ovakvoj situaciji postupili odgovorno, 18-godišnjak je novac odmah počeo trošiti.

Do greške je došlo zbog istog imena klijenata, ali takvim se detaljima tinejdžer nije previše opterećivao već je u deset dana podigao 20 tisuća dolara od čega je potrošio pet tisuća.

Na bankomat se ponovno vratio 18. ožujka, ali tada je pozvan na razgovor sa službenicima banke koji su ga obavijestili da novac mora vratiti. No, mladić je bio uporan pokušavajući ih uvjeriti kako se radi o ostavštini njegove bake.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je pokušao podići još novca 18. ožujka, službenica mu je rekla kako je došlo do greške, te da bi morao vratiti taj novac. Odbio je, tvrdeći kako se radi o ostavštini njegove bake, piše NY Daily News.

Na kraju reagirao i šerifov zamjenik koji ga je posjetio u njegovoj kući i objasnio mu posljedice. Mladić ga je uvjerio da će novac vratiti, ali to nije učinio i otad se ne javlja.

Očekivano, banka prijeti tužbom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara